2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

Unknown | 03:52 | 0 yorum

LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak. 2013 LYS tercih sonuçları için artık heyecan zirve yapmış durumda.

2013 LYS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak

2013 LYS tercih sonuçları için kesin bir tarih olmamasından dolayı lys tercih sonuçlarını bekleyen adaylar heyecanlanmaya devam ediyor. Devamlı OSYM sitesinden gelecek olan LYS tercih sonuçları tamamlanmıştır resmi duyurusu haberini beklemekte. LYS tercih sonuçları Ağustos ayına girmeden açıklanması beklenmekte. ÖSYM LYS tercih işlemleri ise 18 temmuz'da bitmişti. ÖSYM LYS sonuçlarını 8 gün gibi kısa bir sürede açıklamıştı. LYS tercih sonuçları ise nasıl açıklanacak bu merak ediliyor. Lys tercih sonuçları için üniversite öğrencileri ÖSYM'den gelecek LYS tercih sonuçları açıklamasını beklemektedir. LYS tercih sonuçları bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Her dakika üniversite adayları sabırsızlıkla ÖSYM sitesinden gelecek olan lys tercih sonuçları haberini bekliyor.
 

450 BİN ADAY TERCİH YAPMADI

Üniversiteye giriş maratonunun ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 24 Mart’ta; 5 farklı alanda düzenlenen ikinci aşama Lisans Yerleştirme sınavları LYS ise 15- 23 Haziran tarihleri arasında yurt genelinde gerçekleşmişti.

Herhangi bir puan türünden 180 ve üzeri puan alan adayların girdiği LYS sonrası tercih maratonu da 18 Temmuz tarihinde son buldu. Bu kapsamda LYS puanına göre tercih hakkı kazanan 1 milyon 559 bin 466 adaydan 1 milyon 112 bin 451'i bu hakkını kullandı. Adaylardan 446 bin 995'i ise hiçbir programı tercih etmedi.

SONUÇLAR 8 GÜNDE AÇIKLANMIŞTI

ÖSYM’nin bu yıl rekor bir hızla sınav sonuçlarını açıklaması, üniversite adaylarının heyecanını arttırdı. YGS ve LYS sonuçları, sınavların tamamlanmasının ardından 8 gün içerisinde açıklanmıştı. Adaylar tercih ve yerleştirme sonuçlarının da yine kısa süre içerisinde açıklanmasını bekliyor.

DAHA DETAYLI BİR ÇALIŞMA

Daha önce sınav sonuçlarının 8 günde açıklanması nedeniyle yerleştirme ile ilgili çalışmaların da 8 günde bitmesi beklentisi oluştu. ÖSYM yetkilileri ise sınav sonuçlarının daha kısa sürede açıklanabildiğini, ancak tercihlerle ilgili çalışmanın daha detaylı olarak yapıldığı için biraz daha zaman alabileceğini belirttiler. Yine de üniversiteye yerleştirme sonuçlarının bu hafta sonundan itibaren açıklanabileceği belirtiliyor. Öğrenciler tercihlerle ilgili formları 18 Temmuz tarihinde ÖSYM’ye vermişlerdi.

Kategori:

0 yorum